Uit de koers

Soms kom je voor vraagstukken te staan waar je best wel even wat hulp bij nodig hebt, maar geen zin hebt in lange trajecten. 

Het kan helpen om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Te ontdekken wat je echt wilt en wat je tegenhoudt om het te doen. 

We leven in een tijd waarin we ook kunnen kijken naar wat jij echt belangrijk vindt. Wat jou energie geeft en gelukkig maakt. Maar wéét jij wat je belangrijk vindt of is dat toch ingegeven door de omgeving?

Soms kost het veel energie om met de stroom mee te zwemmen en te doen wat iedereen doet. Door stil te staan bij wat jij belangrijk vindt, kan je je veerkracht en balans hervinden.

Vooral na een ingrijpende gebeurtenis kan het soms lastig zijn om je evenwicht weer te vinden. Maar ook al veranderen dingen terwijl je dat niet wilt en heb je geen grip op vervelende gebeurtenissen. Je heb het, misschien nog verborgen, talent om je eigen keuzen te maken. Alleen daar heb je invloed op, gebruik die ook. Je wilt geen slachtoffer zijn van het ongrijpbare maar de regie hebben over je eigen leven.

carretera austral

Na herstel

Misschien loop je tegen beperkingen aan of zijn je kernwaarden veranderd. Je kan er voor kiezen om zo goed en kwaad als het kan je vast te houden aan oude zekerheden. Maar je kan ook de grip op je toekomst terugnemen. Met andere inzichten een hernieuwde stip aan de horizon zetten. Je hebt geen macht over wat je is overkomen, maar wel om zelf te bepalen hoe je er mee omgaat. Neem contact op als je toe bent aan een nieuw perspectief. Jij bent aan zet.

Hoe kan je nieuwe doelen stellen en hernieuwde energie vinden? Wat kan en wil je nog wel? 

Dierenartsenpraktijk

Dierenarts ben je waarschijnlijk niet geworden om zelfstandig ondernemer te zijn. Hoeveel tijd raak je kwijt aan zaken die niets te maken hebben met diergeneeskunde. Ga opzoek naar wat jij belangrijk vindt en hoe je de praktijk beter kan laten functioneren. Een goed moment om na te gaan hoe je met minder moeite meer energie krijgt. Houd je personeel vast en laat de neuzen dezelfde kant op wijzen. 

Hoe hou jij je motivatie, wat zijn jouw drijfveren? 

Na zorg

Zorg om en over een ander is vaak iets waar je niet voor kiest. Mantelzorg is een hokje dat je niet vindt passen. Je zorgt voor iemand omdat het zich nu eenmaal zo voordoet. Je geeft zorg omdat het moet. Het kost je veel tijd, energie en zorgen. Tijd voor jezelf, gezin en vrienden schiet er bij in. Nu is het moment om het heft in handen te nemen en voor je zelf te zorgen. 

Wat is er van je dromen en idealen overgebleven als de zorg minder wordt en je weer meer tijd voor je zelf hebt?

Na een ingrijpend ongeluk en na mantelzorg heb ik een pas op de plaats gemaakt om te ontdekken wat ik nu zelf echt wil. Dat was niet makkelijk. Schuldgevoel en het onbekende maakte mij onzeker. Het is als een sprong in het diepe, terwijl je niet weet wat er onder de oppervlakte ligt. 

Toch heb ik het gedaan en het heeft mij veel gebracht. Ik had niet gevraagd om aangereden te worden of voor mijn moeder te zorgen, het is me overkomen. Dat gaf een hulpeloos gevoel en dat was misschien nog het ergste van alles. Het gevoel van controle over mijn eigen leven te hebben is voor mij belangrijk en alleen al het idee dat het mijn eigen keuzes zijn geeft veel energie en kracht.

Contact

Voor meer informatie:

info@epicdus.com